Praktisk informasjon

Praktisk informasjon -forbered deg til reisen

Hvordan komme seg hit

Nærmeste by og senteret for kollektiv transport til Fanøy er Florø. Fra Florø er det flere måter å komme seg til Fanøy på, være seg med ferge, taxibåt eller egen båt. Hvis du kommer langveis fra, kan du ta deg til Florø med både fly, bil, buss eller båt.

Fly

Florø har egen lufthavn med direkteruter til Oslo, Bergen, Stavanger, Molde og Ålesund. Fra Florø Lufthavn til Florø Kai kan man ta både buss og taxi og det er bare 5 min. kjøretid fra lufthavnen til sentrum. Mer info om transport til og fra flyplassen finner du her: Avinor

Bil

Kjører du til Florø? Du kan parkere bilen på Florø Kai, like ved der båten går fra. Det er også mulig å ta med seg bilen over på enkelte avganger, men da må det bookes plass på forhånd.

Buss

Det går ekspressbusser fra Oslo, Bergen og Trondheim til Førde, billetter finner dere på vy.no. For ruteinformasjon mellom Førde og Florø, gå til Kringom

Båt

Opplev den storslåtte norskekysten fra Bergen-Florø med Norled. Hurtigbåten fra Bergen legger til ved Florø Kai, så det er enkelt å komme seg videre til fanøy. Billetter fra Bergen kan du kjøpe her: Norled. Fra fergeterminalen (Fugleskjærskaia) i Florø går det flere avganger daglig til Fanøy. For ruteinformasjon og billetter kan dere gå hit: Fjord1. Det er også mulig å leie seg en egen skyssbåt med det lokale taxibåt- selskapet Havskyss som har nettadressen: Havskyss

Kommer du med egen båt, er det gjestehavn i Søre Fanøyvåg, ikke langt unna fergekaia.

Informasjon om ruter og rutetider på ferge finner du på hjemmesiden til fergeselskapet fjord1: Fjord1 Vær oppmerksom på, at på noen av avgangene (spesielt på returavgangen på onsdager) må du bestille billetter på forhånd.

Rundt øya

Øya utforskes best til fots, og det er en veldig kort og lett spasertur fra kaia til hytta. Derfor anbefaler vi å la bilen stå på parkeringsplassen like ved fergeterminalen i Florø. Det er imidlertid mulig å ta med bilen på noen av fergene dersom du har behov for det. Du må bestille en plass på forhånd, og vær oppmerksom på at ikke alle fergene vil ha plass til en bil. Det er ingen anvist parkeringsplass ved hytta, men det er mulig med gateparkering.

Fra kaia tar du første vei til høyre og følger den ca 120m. Du tar så til venstre og følger veien ca 450m, tar til venstre igjen, og etter ca 35 m ser du en grønn port på venstre side. Du har ankommet Fanøy Island Lodge. -Velkommen!

Mat og drikke

Like ved fergekaia ligger Nærbutikken Batalden. Her finner du alt du trenger av mat og drikke. Butikken er selvbetjent unntatt i en definert kjernetid rundt rutebåtanløpet om ettermiddagen, og er derfor godt tilgjengelig både sent og tidlig. Butikken er faktisk åpen fra kl. 07:00-23:00 365 dager i året! I tillegg til et godt utvalg av mat og en flott frukt og grønt-avdeling, tilbyr butikken tjenester som tipping, bibliotek, kajakkutleie og turistinformasjon. 

Her kan du også få tak i et utvalg varer som spenner seg fra blomster og leker, til fiskeutstyr. I tilknytning til butikken har de en koselig kaffekrok hvor alle er hjertelig velkommen til å slappe av med en kopp kaffe og flere ganger i året er det sosiale arrangementer i kaffekroken.

Kajakk utleie

Batalden landhandel har to kajakker til utleie, prisen er 300kr. Pr. kajakk pr. døgn. inkludert i prisen er åre, flytevest, årepute, åresnor og spruttrekk. For å leie må man være over 18 år og ha fullført sertifisert kurs i kajakkpadling.  Man kan forhåndsbestille kajakker eller leie direkte. For bestilling kan du ringe Batalden Landhandel tlf. +47 46 17 20 70 mellom kl. 15-17(man-fre) og 13-16 (lør).

Skroll til toppen