Om Fanøy

En uoppdaget perle på norskekysten

En rolig øy med vakker natur og kystkultur

Fanøy Island Lodge ligger på ville og vakre Fanøy, en liten fergetur fra Florø, i en liten øygruppe med holmer og skjær, med storhavet som nærmeste nabo.

Her kan du nyte rolige dager på terrassen eller på brygga i vår egen private vik, padle rundt de smale sundene i nærområdet og fiske fra svaberget. Du kan også dra ut på eventyr med Fanøy Island Lodge som base. 

Området er rikt på naturopplevelser og Fanøy har et nettverk med turstier godt egnet for å oppdage også de ubebodde delene av øya. For de som liker å gå fjellturer har vi flere egnede fjell i øygruppa, som er enkelt å komme seg til med leiebåt eller skyssbåt. Store Batalden er kanskje det mest kjente av turmålene i området, men du har også eksempelvis Blåkollen og Lille Batalden. 

Hvis du er av det kulturinteresserte slaget, kan Fanøy skilte med sin egen musikkfestival! Havblikkfestivalen finner sted i slutten av juni hvert år og arrangerer også en serie med mindre konserter i løpet av året på Batalden Ishus som ligger i gangavstand fra Fanøy Island Lodge.

Eventyrøya Kinn med sin spennende historie og irrgrønne landskap er også en av våre nærmeste naboer. Her bys det både på flott turterreng, en steinkirke fra middelalderen og hvert år i juni, kan du oppleve det populære Kinnaspelet. Et historisk spel som fremføres storslått mellom bergveggen og kirka. Spelet har vært fast på programmet de siste 30 årene og over 90.000 besøkende har sett det.

Fanøy_Photo Visit Fjordkysten and Sunnfjord
Skroll til toppen